Ce este TROUBLE-SHOOTING

Trouble-shooting – este un serviciu care soluționează problemele persoanelor! 
Orice probleme, a oricăror persoane.


TROUBLE-SHOOTING

Trouble-shooting – serviciu de specialitate în domeniul soluționării problemelor de orice complexitate, determinat de aplicarea unei abordări inovatoare a situațiilor complexe și oferă un rezultat dorit la 100%

Trouble-shouting (în engleză Trouble-shouting – a ”împușca” în probleme ) - o nouă tendință în lumea afacerilor. Un serviciu conceput pentru a aborda crizele interne și externe ale companiilor, întreprinderilor și a persoanelor fizice, fără a implica o atenție sporită din partea terților. Astăzi, în lume nu există mai mult de 100 de specialiști cu înaltă calificare în domeniul de Trouble-shuting. În CSI, aceștia sunt mai puțin de zece. Specialiștii în domeniu  sunt destul de secretoși, preferă să nu li se facă publicitate, activează confidențial și nu divulgă numele clienților săi.

Ca rezultat, companiile-clienți, fac față cu succes crizelor interne și externe, mass-media laudă conducerea pentru deciziile înțelepte, iar departamentul de relații publice și managerii anti-criză sunt plătiți cu prime pentru acțiunile tactice coordonate și corecte. În același timp, o persoană neidentificată pleacă pe ușa "din spate" liniștit, ducând cu sine secretul soluționării problemelor companiei. Serviciile Trouble-shooter-ilor nu sunt deloc ieftine.

Este puțin probabil să fi întâlnit în viața de zi cu zi a unui specialist în Trouble-shooting, care  v-ar povesti deschis despre munca și tehnicile sale. Cu toate acestea, unii Trouble-shooteri și-au împărtășit istoriile sale de succes.

Istoria 1 - SUA. Doua firme din New York erau implicate în publicarea anuală a unui editorial de tipul "pagini de aur". Ambele editoriale erau aproape identice și ca mărime, și ca grosime și ca informație, dar și la un preț identic. Lucrurile mergeau bine. Dar în curând una din aceste două companii nu a mai putut rezista concurentei și a început să se ”ducă la fund”. Nici o măsură anti-criză din cele luate de conducere, nu a ajutat. Sa decis să se adreseze  la un profesionist cu experiență în Trouble-shooting. El a venit doar pentru o jumătate de oră. A ascultat șeful companiei, și apoi a spus doar o singură propoziție: " Începeți să produceți publicația în format mai mic, dar mai gros". Asta e tot. Și-a ridicat cecul și a plecat liniștit. În curând afacerile firmei cu pricina s-au redresat, iar două luni mai târziu, compania concurentă a falimentat. Marketerii au decis să analizeze motivele pentru acest succes rapid. S-a dovedit a fi un motiv suficient de banal. Oamenii au început să cumpere ghidul de format mai mic, fiind mult mai ușor în a-l folosi, ocupând o suprafață mai mică pe masa de lucru. În plus, exista iluzia, că un ghid mai gros conține mai multe informații și, prin urmare, este mai valoros.

Istoria 2 - AFRICA. Compania Nike, din scopuri de minimizare costuri, a decis să deschidă o fabrică de încălțăminte într-una dintre cele mai sărace țări din Africa. Se părea ca și cum beneficiul economic este evident: forță de muncă ieftină, lipsa de standarde stricte de securitate în muncă, și așa mai departe. Dar, după câteva luni, compania a început să înregistreze pierderi. Gardienii și alt personal au început să fure masiv produsele. Auditorii companiei declarau că sate întregi au început să meargă în același tip de încălțăminte, costul unei perechi de care fiind egal cu venitul anual al unei familii din localitate. Conducerea Nike a angajat o securitate mai numeroasă, dar situația nu se schimba. Managerii companiei inventau diverse moduri noi de prevenire furturilor: au instalat camere de supraveghere, chiar se planifica ”importul” de gardieni din Statele Unite ale Americii, dar în acest caz, costurile ar fi crescut de mai multe ori. Ultima speranță a fost adresarea pentru o soluție la un specialist în Trouble-shooting. El sa gândit pentru o clipă, și apoi a propus să împartă producerea în 2 etape. Într-o țară se producea încălțăminte doar pentru piciorul drept , iar în țara vecină - doar pentru piciorul stâng. Rezultatul a impresionat. Furturile s-au oprit complet. Productivitatea a crescut, iar costurile s-au redus.

Mulți dintre Dumneavoastră se vor întreba: "La ce mi-ar servi aceste povești? Afacerea mea nu este atât de mare. " Înainte de a povesti istoria a treia, dar deja din practica companiei noastre în Republica Moldova, ținem să Vă menționăm că serviciile de Trouble-shooting sunt aplicabile oricărui tip de business, indiferent de mărimea acestuia. În orice afacere prezența chiar și a unei-două probleme-cheie este un obstacol serios pentru dezvoltarea companiei. Orice activitate noi o începem prin identificarea problemelor cheie și Vă propunem soluții pentru ele. Pentru noi este important ca termenul de recuperare a investițiilor Dumneavoastră în serviciile noastre și în soluțiile propuse de noi să fie cît mai restrâns.

Istoria 3 - MOLDOVA.  O mică companie din Moldova, specializată în vânzarea malinilor second hand, dorea să își dezvolte afacerea și să deschidă o nouă parcare-platformă pentru vânzarea de mașini în Chișinău. În  Chișinău există deja un număr mare de parcări amenajate și specializate în vânzarea autoturismelor. Terenuri noi amenajate sunt greu de găsit, iar  prețul de chirie lunară a unui loc de vânzare autoturisme la parcările specializate depășește 30 Euro. Sarcina a fost de a găsi un teren pretabil pentru amenajarea unei parcări specializate în vânzarea autoturismelor, care  ar avea un flux important de cumpărători potențiali (minim 100 automobiliști pe zi), și cu un cost de închiriere a unui loc de parcare auto (aproximativ 20 de metri pătrați) mai mic de 30 de euro lunar. Nu ne vom aprofunda în detaliile determinării scopului și a soluției, Vă vom spune doar că, investind în 3 ore achitate ale serviciilor noastre (mai puțin de 500 de Euro), clientul nostru a semnat un contract de chirie pentru o suprafață pretabilă parcării cu vânzare pentru 20 de autoturisme la prețul de 13 Euro pentru un loc de parcare lunar, pe un teritoriu deja amenajat și care aparține unei rețele de stații PECO cu renume, în imediata apropiere de stația PECO, care generează zilnic un flux de peste 400 automobile . Astfel clientul nostru a rezolvat problema de amplasare a unei parcări specializate în vânzarea autoturismelor cu un buget lunar de 260 de Euro, în loc de cei 600 Euro planificați lunar. Astfel, investind în serviciile noastre mai puțin de 500 de Euro, clientul nostru a și-a soluționat problema, a semnat un contract de lungă durată pentru chiria unui teritoriu care îl satisface 100% necesitățile, ba mai mult – a obținut și o economie de 340 Euro lunar, față de bugetul inițial planificat. Costul serviciilor noastre a fost amortizat în primele 2 luni de activitate, doar din economia obținută, iar vânzările de mașini înregistrate de clientul nostru a depășit așteptările.

În țările CSI practica serviciilor de Trouble-shooting este foarte puțin răspândită. Principalul motiv - lipsa de profesioniști cu adevărat inteligenți, care ar avea capacitatea de gândire neordinară, și, în același timp, nu ar vrea să își facă un renume pentru ei însăși, sau nu ar râvni să se îmbogățească momentan prin vinderea informațiilor despre problemele companiei, concurenților acesteia. Totuși, experții în domeniu există, iar munca lor este făcută cu multă pricepere.

Trouble-shooting-ul se aplică nu numai de către entitățile de afaceri. Profesioniștii în domeniu sânt  abordați și în sfera politică, dar  și în cea socială. Chiar și unele cupluri căsătorite, trecând unele perioade de criză în relații, apelează la serviciile de Trouble-shooting. Frecvente sunt și situațiile, când managerii de talie medie sau top managerii unor companii, fiind în căutarea unor soluții, apelează la serviciile confidențiale de  Trouble-shooting. În rezultat, managerul, investind o sumă de bani proprii în serviciile de Trouble-shooting, obține soluția corectă, care aduce un rezultat pozitiv activității companiei sale, conducerea companiei este satisfăcută, iar managerul în sine se alege cu o primă sau chiar o avansare în carieră.

Precum susțin majoritatea experților, cele mai complicate situații de criză sunt asociate cu acțiunile de război sau de conflict religios. În ambele cazuri, atingerea unui compromis este dificilă, pentru că oamenii nu caută beneficii economice, ci luptă pentru principii morale. În celelalte situații, soluția se găsește relativ ușor, mai ales în cazul unei analize expertizate a situației, din exterior.

În viața cotidiană, practic nu există situații fără soluții. Uneori, în căutarea soluției corecte, trebuie să se meargă dincolo de modul de gândire standard și situația să fie analizată prin prisma unui observator extern. Poate că soluția corectă va veni de la sine. Iar dacă nu, atunci se poate apela la serviciul de Trouble-shooting. Aceasta Vă va ajuta să găsiți o soluție corectă, economisindu-vă banii, nervii și reputația.

Contactele noastre

Adresa

Telefon și E-mail

Partenerii noștri

  • Icon 01
  • Icon 01
  • Icon 01
  • Icon 04
  • linella
  • petrom
  • rompetrol
  • imc-market
  • lukoil
  • unimarket
  • unimarket